Onderdelen 3D printen

Voor het monteren van de onderdelen in de telefoon hebben we gebruik gemaakt van een aantal 3D geprinte beugels en steunen.

Alle 3D bestanden van deze onderdelen zijn te vinden op Thingiverse.com
Hieronder wordt uitgelegd welke onderdelen we geprint hebben en waarvoor ze gebruikt worden.

De luidspreker die in de telefoon zit is niet bruikbaar voor de Wonderfoon. We vervangen deze door een kleine 3 watt 4 ohm speaker. Deze is echter net iets kleiner dan het gat in de hoorn. Om de speaker in de hoorn te kunnen monteren hebben we een pas ring gemaakt. De ring zorgt ervoor dat de speaker vast zit in de hoorn en dat de voorkant van de speaker vrij kan bewegen en niet tegen de deksel wordt gedrukt waardoor er veel minder geluid uit komt.

Om de computer en mp3 speler in de telefoon te bevestigen op een manier waarbij de sd-kaart waarop de muziek staat te verwisselen is zonder de telefoon open te schroeven hebben we een beugel geprint die precies over het gat in de bodem van de telefoon valt. Ben je niet van plan de muziek te gaan veranderen dan kun je de mp3 spelen en computer natuurlijk ook met tiewraps aan de binnenkant van de telefoon ergens vastzetten.

Aan de achterkant van de telefoon zitten 4 sleuven waardoor kabels naar buiten gevoerd kunnen worden. In deze sleuven zitten kleine plastic klemmetjes. We hebben voor de USB kabel een kabel doorvoer klemmetje geprint.

Heb je geen 3D printer dan kun je de onderdelen online laten printen of bij ons bestellen.

Complete set met 3D geprinte onderdelen incl. Wonderfoon logo voor op de draaischijf.