Op deze pagina vindt u informatie over hoe u zelf een Wonderfoon kunt bouwen. Vragen over het bouwen kunt u aan andere bouwers stellen via onze facebook pagina.


De kant en klare set waar naar verwezen wordt in de bouwhandleiding bevat naast de USB-kabel, lader, speaker en 3d geprinte onderdelen de Wonderfoon Printplaat en kunt u hier bestellen.

Bouwen met losse onderdelen is ook mogelijk.
De Wonderfoon.eu bestaat uit de volgende onderdelen.

T65 TelefoonDe Wemos D1 Mini is een mini wifi board met 4MB flash geheugen gebaseerd op een ESP-8266EX.

OF

ATTiny85 is een Atmel 8-bit AVR Microcontroller 8K Bytes In-System Progammeerbare Flash geheugenMP3 module is een kleine mp3 speler die door de computer aangestuurd kan worden.

SD-kaart waarop de mp3 bestanden opgeslagen worden.

Een speaker
In de hoorn is de standaard speaker vervangen door een 4 ohm 3 watt speaker.


1000 ohm weerstand voor tussen de computer en mp3 speler

Voeding en kabel
Daarnaast is er nog een micro-USB kabel en een 5 volt voeding nodig.
niet alle usb laders zijn geschikt, met enkele laders die we geprobeerd hebben was een brom te horen door het geluid van de mp3-speler.

We hebben goede ervaringen met laders van de Action.


Alle onderdelen kunt u in een set bestellen by Tinytronics.
De Tinytronics set is niet de kant en klare set zoals beschreven in de bouwhandleiding. Wanneer u de Tinytronics set gebruikt moet u zelf de draadboom solderen volgens het schema onderaan deze pagina ( versie 1001W-UTP ) daarnaast moet u de megeleverde Wemos D1 mini ook nog programmeren. Lees daarvoor eerst dit hoofdstuk voor u de set besteld.

De kant en klare set waar naar verwezen wordt in de bouwhandleiding bevat naast de USB-kabel, lader, speaker en 3d geprinte onderdelen de Wonderfoon Printplaat met geprogrammeerde tiny85 computer,m en kunt u hier bestellen.

In de onderstaande bouwhandleiding vindt een stap voor stap uitleg voor het ombouwen van een T65 draaischijf telefoon tot Wonderfoon.

 
Deze handleiding is voor het bouwen met losse onderdelen, kijk voor het bouwen met de Wonderfoon printplaat naar de versimpelde bouwinstructie
Vragen over het bouwen kunt u aan andere bouwers stellen via onze facebook pagina.
 
(Bijbehorende software staat op github

ATTiny85 software en schema’s vindt u hier

TinyTronics heeft een Wonderfoon kit samengesteld waar alle electronica onderdelen in zitten . Er zijn twee versies, een met voeding en een zonder. De meegeleverde Wemos D1 mini (computer) moet nog geprogrammeerd worden, zie hiervoor de pagina Wonderfoon Progammeren